این مطلب را به دوست خود ارسال کنید

اطلاعات شما نزد دکتر مرجان محمدیان کاملا محفوظ می باشد

چگونه هدف گذاری کنیم؟ 9 مورد مهم درباره تغییر سرونشت شما

چگونه هدف گذاری کنیم؟ 9 مورد مهم درباره تغییر سرونشت شما
چکیده این مطلب : انتشار : 1400/12/18 0 نظر

 

ما انسان ها به صورت فطری موجوداتی هدف محور هستیم. ما طوری طراحی شده ایم که به طور منظم در راستای رسیدن به اهدافمان کار و تلاش می کنیم. ما بطور مداوم در راستای به انجام رساندن چیزهای که برایمان مهم هستند حرکت می کنیم. هنگامی که به یکی از اهداف خود دست می یابیم رضایت از دستیابی به یک خواسته بطور اتوماتیک تبدیل به خواسته یا آرزو برای چیز دیگری می شود. هدف گذاری یکی از مهم ترین مبانی موفقیت است. همه ی ما خواسته ها و آرزوهایی داریم و با تمام وجود می خواهیم به آنها دست یابیم اما باید بدانیم داشتن یک آرزو  و رویا به تنهایی نمی تواند تضمینی برای تحقق آن رؤیا باشد. جمله ای معروف است که می گوید:

هنگامی که رؤیای خود را می نویسیم به هدف تبدیل می شود. هنگامی که هدف خود را به گام های کوچک تقسیم می کنیم به برنامه تبدیل می شود و هنگامی که متعهد به اجرای برنامه می شویم رویای ما به واقعیت تبدیل خواهد شد.

چگونه هدف گذاری کنیم؟ 9 مورد مهم درباره تغییر سرونشت شما

اگر در گوگل دوره آموزش هدف گذاری را سرچ کنید، تا دلتان بخواهد انواع دوره‌های آموزش هدف گذاری پیدا خواهد شد که بهترین دوره با عادل‌‌ترین دوره هدف گذاری تفاوت‌های کمی از نظر محتوایی دارند. اما مسئله‌ای که این دوره‌های هدف گذاری را از هم متمایز می‌کند و عملا قیمت‌های آن را از 20 هزار تومان تا 2 میلیون تومان جا به جا می‌کند هنر استاد در هدایت، موثر بودن و توانمند کردن شما در هدف گذاری است.

 

چگونه هدف گذاری کنیم؟

شاید تا به امروز در کلاس‌های مختلفی شرکت کرده باشید و کتاب‌های مختلفی را مطالعه کرده باشید اما واقعیت ماجرا این است که تا شروعی نباشد و شکی نباشد عملا در هدف گذاری توفیقی کسب نخواهید کرد. قبل از هر اقدام به پرسش‌های زیر پاسخ دهید. ( سال و ماه را خود مطابق نیازتان در نظر بگیرید. )

1. سال گذشته خود را نوشته و آن را دقیق بررسی کنید ، چه کاری کرده‌اید که به آن افتخار می‌کنید؟ چه اقداماتی انجام داده‌اید که باعث ناراحتی و پشیمانی شما می‌شود؟

2. در سال اخیر که گذرانده‌اید چه اتفاقات و عادات مثبتی در شما رخ داده است؟ چه عادات منفی‌ای وجود دارند که باید از آن‌ها جدا شوید؟

3. چه کارها و اقداماتی مهم هستند که باید برای آنها زمان بگذارید؟

4. حالا خودتان را تصور کنید که در پایان سال جدید هستید ، چه تغییراتی کرده‌اید؟ سوالات بالا را در خود جدید در سال آتی از خودتان بپرسید.

 

5. حتما در ذهن خود از خود یک آدم ایده آلی را تصور کرده‌اید. حال برای تبدیل شدن به آن تغییرات معکوس باید چه اقداماتی را انجام دهید؟

6. شما قرار است در سال جدید تغییراتی را در حرفه ، کار ، آموزش و روابط و زندگی خود ایجاد کنید. آن‌ها چه هستند؟

7. بیایید فکر کنیم امسال ، آخرین سال زندگی باشد ، چه کارهایی برایمان در اولویت هستند تا انجام شوند؟

به این هفت سوال سعی کنید پاسخ‌های مناسبی دهید. جواب‌ها را به وضوح درک کنید ، این کار باعث می‌شود که اهداف خود را شناسایی کنید و دیگر با اهداف دیگران زندگی نکنید و اهداف خود را دنبال کنید.

 

9 گام فوق العاده تا هدف گذاری و برنامه ریزی اهدافتان:

 

1. ابتدا هدف هایی که دارید را یادداشت کنید

قبل از اینکه بخواهیم بقیه‌ی مراحل را پیش ببریم، نیاز است که لیستی از کارهایی که قرار است در سال آینده انجام بدهیم را یادداشت کنیم. این کار به ادامه‌ی مسیر برنامه ریزی کمک زیادی می‌کند.

 

2. جدا نکردن اهداف مرتبط و تاثیر آن بر هدف گذاری در زندگی

در لیستی که تهیه کردید امکان دارد بعضی از کارها و اهداف بهم مرتبط باشند مثلا یکی از اهدف زندگی شما این است که در سال جدید چندین کتاب بخوانید و هدف دیگرتان این است که کافه‌های جدید زیادی تنهایی و یا با دوستان‌تان بروید. در اینجا می‌توانید این دو هدف را با یکدیگر ادغام کرده در واقع شما می‌توانید زمان‌هایی که به کافه می‌روید علاوه بر اینکه از فضا و آرامش کافه لذت می‌برید کتاب‌های خودتان را ببرید و مطالعه کنید.

 

3. حذف کردن اهداف بدون جذابیت و تاثیر آن بر هدف گذاری در زندگی

اگر اهدافی دارید که برای شما جذاب یا انگیزه بخش نیستند بهتر است آنها را حذف کرده و یا با اهداف هم مرتبط جذاب ادغام کنید. سعی کنید بیشتر تمرکزتان را روی اهدافی بذارید که از انجام دادن آنها لذت می‌برید و مطابق با خواسته‌های شما است. در اینجا می‌توانید از دوستان‌تان درخواست کنید که در بعضی از این اهداف با شما شریک شوند تا انگیزه انجام آن کار در شما بیشتر شود.

 

4. اهداف شما باید قابلیت اندازه گیری داشته باشند !

اهدافی که شما در لیست‌تان نوشتید باید قابلیت اندازه گیری داشته باشد. به طور مثال تغییرات رفتاری مثل مهربان شدن قابلیت اندازه گیری ندارند و باید حذف شوند و به لیست ارزش‌های شما اضافه گردد. چرا که این‌ها اهداف شما نیستند بلکه از ارزش‌های شما به شمار می‌روند. چون زمانی که کاری را از لیست اهداف‌تان انجام می‌دهید بعدا باید آنها را از نظر کمی و کیفی بررسی کنید.

 

5. مسئولیت اهداف تان را بر عهده بگیرید .

در وهله‌ی اول اهداف شما به خود شما مربوط است و به دیگران ارتباطی ندارد پس نه تنها به دیگران مربوط نیست بلکه نباید وابسته به آنها باشد. به طور مثال حمایت و پیگیری کردن فرزند و یا همسرتان برای انجام کارهای متفاوت جزء اهداف شما نیستند! شما باید برای ارتقاء کیفیت خودتان برنامه ریزی کنید و متعهد به انجام اهدافی که نوشتید باشید ، نه اهدافی که بستگی به افراد دیگر دارند.

 

6. در نوشتن اهداف تان ایده آل گرا نباشید .

اهدافی که برای سال جدیدتان برنامه ریزی می‌کنید نباید به دور از واقعیت و خارج از توانایی شما باشد. به طور مثال اگر در سال جاری خانه‌ای نقلی را اجاره کرده‌اید برای سال جدید نقل مکان به خانه‌ی 200 متری را جزء اهدافتان قرار ندهید. سعی کنید قدم‌های کوچک ، آرام و محکم برداریم تا به آنها برسیم. قدم‌های بزرگ و خارج از توانایی ما باعث می‌شود انگیزه خود را از دست بدهیم و از ادامه برنامه ریزی دست نگه داریم.

 

7. از لیست خود حداقل 3 هدف اصلی را انتخاب کنید !

حال زمان آن رسیده کمی صادق‌تر با خودمان باشیم و از بین اهدافی که برای خودمان لیست کردیم اهداف مهم را جدا کرده و برایشان برنامه ریزی مداوم و منظم داشته باشیم. تنها نوشتن اهداف بدون آنکه برنامه ریزی روزانه ، هفتگی و ماهیانه برایشان نداشته باشیم عملا برای ما فایده‌ای نخواهد داشت. اگر اهداف مهم شما زیاد هستند نیازی به حذف آنها نیست در اینجا می‌توانیم به میزان اهمیتی که برایمان دارند آنها را اولویت بندی کنیم.

 

8. سال تغییری خود را نامگذاری کنید .

سال خود را نامگذاری کنید وآن را به بقیه بگویید تا متعهد شوید به آن‌ها عمل کنید. تمامی اهداف خود را در یک کادر بگذارید و دقیق آنها را برنامه ریزی کنید و سپس برای آنها تنها یک کلمه پیدا کنید. تا سال خود را آن کلمه بنامید انتخاب اسم برای اهداف خود یک چهارچوب است که شما را داخل آن نگه می‌دارند و نمی‌توانید از آن خطوط عبور کنید جمله‌ی معروفی است که می‌گوید. استراتژی یعنی هنر " نه " گفتن به فرصت‌های مختلف در راستای تمرکز به فرصت اصلی. استراتژی خود را پبدا کنید.

 

9. زمان خود را مدیریت کنید و در راستای اهداف تان قدم بردارید .

روزی یک قدم به سمت اهدافتان بردارید ! برنامه‌اش یکساله است و باید برای حرکت در آن بطور کامل برنامه ریزی کنید. برای مثال قرار است برای یکسال به 36 کافه بروید ، این یعنی فصلی 4 کافه و یعنی ماهی 3 کافه و یعنی هر ده روز یک کافه. شرایط را ایجاد کنید. در اینجا پیشنهاد می‌کنیم زمانیکه طبق برنامه ریزیتان پیش رفتید و اهدافتان را یکی پس از دیگری انجام دادید برای خودتان جایزه در نظر بگیرید این کار به شما کمک می‌کند که انگیزه و شورو هیجانی برای ادامه‌ی راه داشته باشید.

 

نتیجه گیری:

هدف گذاری در زندگی اهمیت زیادی دارد. همه ما می‌دانیم اهداف چه قدر مهم هستند و رسیدن به آنها و نه رسیدن به آنها تفاوت بین افراد موفق و ناموفق است. آدمی موفق می‌شود که اهداف مناسب ، اهدافی که طبق توان خود است و سبب شاد بودن در زندگی و ایجاد انگیزه می‌شود، را تعیین کند. پس به شما دوستان پیشنهاد می‌کنم با انجام مراحلی که در مقاله گفتیم از همین حالا اقدام کنید و سعی کنید اهداف خود را نوشته و برایشان برنامه ریزی کوتاه مدت و بلند مدت کنید و سپس متعهد به انجام آنها شوید تا بتوانید در زندگی کاری و شخصی مثل سایر افراد موفق شوید. قطعا شما که این مقاله را خواندید جزء آدم‌های موفق هستید و همیشه در نظر داشته باش که هیچ کس مانند شما نمی‌تواند به خودتان کمک کند پس برای موفقیت و پیشرفت خودتان تلاش کنید.

بهمون نظر بدید

مطمئن باشید که نظرات شما بسیار دقیق مطالعه خواهد شد و به آن پاسخ خواهیم داد ، هر نظری که برای ما می نویسید قوت قلبی برای حال ما خواهد بود

captcha Refresh

به این مطلب امتیاز دهید

آخرین دانلود های رایگان

آخرین محصولات

whatsapp