این بیماران ممکن است به سندروم پس از مراقبتهای ویژه مبتلا شوند. این سندروم شامل تجربه ترکیبی از اختلالات روانی، جسمی و شناختی است که به دلیل ماندن طولانی مدت در بخش مراقبتهای ویژه ایجاد میشود. از دست دادن عزیزان بر اثر کرونا، انزوا، از دست دادن امنیت شغلی و ترس از این بیماری همگی عوامل کافی برای تشدید مشکلات روانشناختی از جمله افسردگی است برخی دیگر اضطراب و استرس ناشی از ابتلای خود یا خانوادهشان را تجربه کردند. در همین حال، ویروس کووید19 خود به تنهایی میتواند منجر به عوارض عصبی و روانی از جمله هذیان، خلق تحریک پذیر و سکته شود. افرادی که سابقه بیماریهای روانی را دارند از ریسک بیشتری برای مبتلا شدن به افسردگی پس از ابتلا به کووید 19 برخوردارند.
در 11 مارس 2020، سازمان بهداشت جهانی (WHO) رسما شیوع بیماری کرونا ویروس 2019 (COVID-19، SARS-CoV-2) را به عنوان یک بیماری همه گیر اعلام کرد.این همهگیری اقدامات بهداشت عمومی بیسابقهای را با هدف جلوگیری از انتشار ویروس برانگیخت. محبوس شدن بیش از نیمی از جمعیت جهان، تعطیلی مدارس و دانشگاهها، فاصلهگذاری اجتماعی و فیزیکی، و اعلام شرایط اضطراری بهداشتی در بسیاری از کشورها. در 14 نوامبر 2020، بیش از 5378 میلیون مورد تایید شده کووید-19 در سراسر جهان شناسایی شد که باعث مرگ بیش از 1٫3 میلیون نفر شد.
شیوع بیماری های عفونی مثل کرونا با علائم و اختلالات سلامت روان مثل افسردگی و اضطراب در بازماندگان، اعضای خانواده، کارکنان مراقبت های بهداشتی (HCW) و اعضای جوامع آسیب دیده مرتبط است .این عوامل عبارتند از: اضطراب و استرس مرتبط با خطر ابتلا، مرگ عزیزان، عفونت، اقدامات کنترلی، انزوای اجتماعی و تنهایی، بی خوابی،OCD،PTSD،خستگی جسمی و عاطفی HCW، از دست دادن شغل گسترده، ناامنی مالی و فقر، مصرف بیش از حد،افکار و رفتارهای خودکشی.
خبر خوب این است که مشکلات بهداشت روانی از این نوع با انواع مختلفی از درمان، مانند درمان شناختی رفتاری (CBT)، که به اکثر بیماران میتواند کمک کند تا احساس غم و اضطراب خود را تسکین دهند، قابل درمان است.
به گفته پزشکان، داروهای ضد افسردگی و ضد اضطراب، میتوانند علائم خلقی را کاهش دهند. برخی از مراکز همچنین گروههای پشتیبانی به رهبری روانشناسان را ارائه میدهند که به بیماران کمک میکند درک کنند که تنها نیستند.
تحقیقات جدید نشان میدهد افراد مبتلا به کرونا ویروس پس از بهبودی، خطر قابل توجهی برای ابتلا به افسردگی و اختلال اضطراب دارند. علاوه بر این، مثبت شدن تست به خودی خود استرسزا است. این بیماری جدید به طور بالقوه زندگی را تهدید میکند و از کسانی که به این بیماری مبتلا میشوند خواسته میشود از عزیزانشان جدا شوند.
علائم میتواند گاهی ماهها ادامه داشته باشد، زندگی روزمره افراد را مختل کرده و آنها را در معرض خطر بهداشت روان و افسردگی قرار دهد.
نتیجه گیری
به دلیل سرعت انتقال آن که از ویژگیهای انتشار کووید- این ویروس است باعث ایجاد یک وضیعت اورژانس در بهداشت جهانی در کمتر از چند ماه در سراسر کشورهای جهان شده است. این بیماری واگیردار نه تنها سبب نگرانیهایی در ارتباط با سلامت جسمی همگانی شده بلکه سبب بروز تعدادی از بیماریهای روانشناختی نیز میشود. در این شرایط، حفظ وضیعت سلامت روان افراد ضروری است زیرا مردم در قسمتهای مختلف جامعه ممکن 61 تجربه است محرکهای استرسزایی در طول انتشار کووید- نمایند. از اینرو در وضیعت پرمخاطره فعلی، شناسایی افراد مستعد ممکن است به خطر افتد امری ضروری بوده تا با راهکارها و اختلالات روانشناختی در سطوح مختلف جامعه که سلامت روان آنها تکنیکهای مناسب روانشناختی بتوان سلامت روان افراد را حفظ نمود.
تمامی حقوق مادی و معنوی این سایت متعلق به سایت دکتر مرجان محمدیان می باشد.
طراحی و پیاده سازی توسط تیم تخصصی وطن دیزاین
مطمئن باشید که نظرات شما بسیار دقیق مطالعه خواهد شد و به آن پاسخ خواهیم داد ، هر نظری که برای ما می نویسید قوت قلبی برای حال ما خواهد بود